donderdag 13 maart 2014

Hangplekproat

M)idden (K)lein (B)edrijf debat in de Bieb van Enschede met zo'n 70 aanwezigen. Elise Radema had het debat op uitstekende wijze  georganiseerd. Jan Medendorp was onze spreekstalmeester en haalde een aantal mensen naar voren die zich achter de boeken verscholen.  Achterkamertjes politiek?  Nee, nou juist niet, de politiek werd gevraagd wat zij voor de ondernemers in Enschede doen. Natuurlijk doen zij, ieder uit zijn eigen visie er wat voor.
Ik nou niet de indruk dat je hier als MKB veel wijzer kon worden. Volgens de kenners onder de politici waren de stellingen wat minder en dat is lastig debateren.
Dhr. Kreeft van de VVD ,met een goede kennis van "zaken", en Jan Medendorp waren echt de smaakmakers van dit debat.
Wat je veel hoort is dat beginnende ondernemer verstrikt raken in een wirwar van regels en wetten. Dat blijkt ook deze avond, de wethouder krijgt nu al 2 ondernemers op de koffie om het een en ander uit te leggen.
Het zal mij benieuwen?
Na de verkiezingen gaan we door met de "proat" en gaan kijken wat er van de politieke beloften terecht is gekomen.
Maar let wel er zijn partijen die minder regels en betuttelingen willen in dit land met uitzondering van dat je niet mag bellen achter het stuur. Je mag niet roken in het café. Je mag vuurwerk afsteken, maar alleen op de daarvoor aangemerkte tijdstippen. Je kunt een uitkering krijgen maar dan moet je je wel aan je sollicitatieplicht houden. Of je nu wilt vissen of een onderneming beginnen: je moet vergunningen hebben............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten