woensdag 12 maart 2014

Hangplekproat

Bij het Roze debat in de Bieb van Enschede waren ongeveer 80 personen aanwezig.
Het aantal lhbt ers in Enschede (lesbiennes, homo's , biseksuele en transgenderse medemensen )  wordt geschat op 10.000 mensen. Dat had je niet gedacht hè.
10 partijen namen deel aan het debat en gelukkig hebben we een aantal kandidaten op de lijsten die deze groep prima kunnen vertegenwoordigen.
Het COC is een instelling die de lhbt ers een gezicht geeft en die kunnen je zeker, ook anoniem, vertellen op wie je dan moet stemmen.
Ook als je niet kan stemmen en je wilt meer weten over het COC kijk dan op de site: www.coctwenteachterhoek.nl   .
Zeker is dat alle politici van het debat het vanzelfsprekend vinden dat "alle" mensen in onze samenleving mee moeten doen.
Uit mijn onderwijs ervaring weet ik dat kinderen het soms verekte moeilijk hebben met het " uit de kast"  komen en al helemaal als er een religie en/of cultuur aan te pas komt.
Volgens mij is goede seksuele voorlichting de remedie en dan niet alleen over de bijtjes en de bloemetjes, maar ook over alle geaardheden.
Dat kan thuis bij de "buis", er is dan altijd wel een aanleiding om er als ouder/verzorger over te beginnen. Als dat te moeilijk is zijn er altijd wel juffen en meneren op de school die je willen helpen.
Eén ding is zeker,  ze krijgen mij als hetro zeker "op de kast"
als deze groep genegeerd zou worden........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten