woensdag 7 mei 2014

Hangplekproat


Gisteravond aanwezig geweest bij het "Enschede panel"
Deze keer ging het over hoe de locale overheid, in deze de gemeente Enschede, benaderbaar zou moeten worden voor zaken zoals WMO, Jeugdzorg, UWV en Werkplein.
De landelijke overheid heeft dit met 40% bezuiniging bij de gemeentes op het bordje heeft gelegd.
Het blijkt bij de introductie dat de meerderheid hier weinig vertrouwen in heeft.
De gemeente wil nou juist dat vertrouwen winnen door o.a. gebruik te maken van het dit panel.
Het Enschede panel is een gemêleerd gezelschap van Enschedese burgers die hun mening mogen geven over zaken betreffende gemeente en haar burgers.
Deze avond werd hoofdzakelijk besteed aan de bereikbaarheid van de overheid met gebruik van Internet, forums en sociale media.
Een kort overzicht van de discussies:
- Het blijkt dat vooral ouderen en social gehandicapten problemen hebben met het gebruik van Internet.
- Het gebruik van de telefoon, mail en brieven kan uitkomst bieden.
- Bij de informatie en hulpvragen zal er zeker behoefte zijn aan personen die de vragen "begrijpen" en dat er geen gebruik gemaakt gaat worden van een callcentrum met mooie verhalen die er niet toe doen.
- Men vind het jammer dat de wijkcentrum leeg staan, maar het blijkt dat er bij de gemeente geen middelen meer voor zijn.
- Er wordt gewerkt aan een nieuwe sociale kaart dat uitkomst biedt aan de gemeentelijk informatie over personen,  adressen en instanties die hulp kunnen bieden aan vragen van burgers.

Ik denk dat het een hele klus wordt om in ruim een half jaar de zaken omtrent de Zorg&Welzijn bij de gemeente op de rails te krijgen.  Het zou best eens kunnen zijn dat het daarom een moeizame weg is naar de coalitie.
Die is nog in nevelen is gehuld....
Een extra wethouder kost € 230.000 en die post is geen kattedrek, maar kan bij goede invulling die centjes wel opbrengen dacht ik zo...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten