maandag 19 mei 2014

Hangplekproat

Goedemorgen vlakschermvrienden. De Twentse ondergrond is big business kopt TCT. Ik hoorde gisteravond dat  Dhr. Wubbo Okkels ons is ontvallen en dat hij vkak voor zijn dood ons per brief laten weten dat wij zuinig moeten zijn op onze planeet.
Dat heeft ook te maken met het ondergrondse in Twente. Het ministerie van economische zaken heeft het TNO opdracht gegeven te onderzoeken of er dieselolie, mineraalrijk water en CO2 opgeslagen zou kunnen worden. Dat mineraal rijke water is echt geen water dat bierbrouwers als grondstof gaan gebruiken voor ons biertje. Ik lees ook dat het te compliceert zou zijn voor de milleu organisaties om in actie te komen tegen deze bodem oplag.
Wubbo heeft ons ingeseind dat uiterste voorzichtigheid is geboden hoe wij met moeder aarde om moeten gaan zodat onze kinderen daar verder mee kunnen. Met de wijsheid van toen kunnen we echt niet altijd mee weg. Het ongelukje van de instorting van de caverne bij Twekkelo was een breuklijn die door de experts niet was gezien. Wie weet ontstaan ze geleidelijk doordat het binnenste van moeder aarde altijd in beweging is. Als dat zo is dan kan het zijn dat zoiets dergelijks ook bij het Amtsvenn geleidelijk aan het gebeuren is.
Wat ik wel weet dat in het verleden de landsadvokaat geen poot had om op staan om onder het motto "de vervuiler betaald" bij het afval van toen. Het was de HCH, kwik, asbest, teer en zo meer dat opgeruimd moest worden.
Het zijn niet alleen de kosten maar ook de aantasting van ons milieu en leefklimaat.
Daar kun je niet zuinig genoeg op zijn denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten