zaterdag 3 januari 2015

Hangplekproat

Vlakschermers in het verhaal van de dag van TCTubantia op bkz.7 staan artikelen wat ons het nieuwe jaar gaat brengen.
"Huisartsen krijgen hun bordje mudvol" want zij kunnen alles in hun vaktaal heet dat "homo universalus" Volgens mij worden ze de kop van jut.
Veel mensen weten echt nog niet hoe de zorg in het nieuwe jaar geregeld is als het al wel geregeld is.
De politiek, zeg Den Haag, kon de zorg zelf niet in de hand kon houden, dus ligt het nu met 40 % korting op het bordje van de gemeente.
Bij veel mensen viel voor de jaarwisseling nog ff een brief op de mat dat ze geen zorgtoeslag meer kregen en met mischien wel een herrinnering van de fiscus dat er nog het een en ander open staat.
Vele gvd's zullen er gevallen zijn zo vlak voor de jaarwisseling en als je dan ook nig in de verkeerde hoek zit dan ben je er nog niet want de zorgpremie en eigen risico zijn ook nog omhoog gegaan.
Je zult maar chronisch ziek zijn, op het uiterste minimum zitten en je wordt dan ook nog gekort op je hulp thuis.
Participeren is het modewoord van de politiek maar voor velen is het op een houtje bijten tegen de hoofdpijn van het geprakkizeer om iedere maand rond te komen.
Het zal mij benieuwen hoe het gaat met de zogenaamde "keukentafel" gesprekken met de mensen van die zorg afhankelijk zijn en zal de nieuwe Enschedese klachten commissaris Wim Slingerland uitkomst brengen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten