zaterdag 22 november 2014

Hangplekproat

Goedemorgen vlakschermvrienden
Het eerste nachtvorstje hebben we alweer gehad en dan zou de boerenkool beter moeten smaken. Tenminste zo is de proat onder de leu die een eigen groente&fruit tuin hebben. Sommige hebben er een varken, konijnen en kippen bij om zoveel mogelijk in de eigen levens behoefte te voorzien. Kleinschalig zonder spuiten en bespuiten. Nog niet zo lang geleden was dit ook het advies van onze minister Jetta Kleinsma wel een beetje weg gehoond maar lang niet gek idee vind ik.
Het is wat met ons voedsel door de groei van de wereld bevolking zijn in grote schaal gaan verbouwen en dieren gaan houden. Met alle ellende van dien als er ziektes uitbreken.
Een poos geleden was ik voor een klus bij de voedselbank in Enschede en hoorde iemand zeggen: "dat dit nodig is in zo'n rijk land als Nederland"
Gisteren hoorde ik in het nieuws dat onze minister die miljoenenheffing aan "Europa" gaat betalen want het het zat nog in de portemonnee door wat meevallers.
Zag ook voorbij komen dat 1 miljoen medelanders onder de armoede grens leven en dat de voedselbank een uitkomst is voor het dagelijks "brood"
Tja de zorgpremie gaat omhoog  en we krijgen nog een naheffing van de belasting en het vakantie geld gaat omlaag.
Ben ik een mopperkont?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten